Четверг, 28.03.2024, 15:09
 
Головна Реєстрація Вход
Вітаю Вас, Гість · RSS
Розділи сайту
Розділи новин
ПРОЕКТ "Збережемо малу залізницю" [15]
Ювілеї Боржавської вузькоколійки [3]
НПП "ЗАЧАРОВАНИЙ КРАЙ" [1]
Відновлення маркувань туристичних маршрутів [3]
Календар новин
«  Жовтень 2009  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
   1234
567891011
12131415161718
19202122232425
262728293031
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2009 » Жовтень » 19 » Футбольна зустріч команд Боржавської долини
Футбольна зустріч команд Боржавської долини
15:59
                                              В суботу, 10 жовтня на стадіоні в селищі Довге Іршавського  району  відбувся товариський футбольний  матч  сільських футбольних команд сіл ТОРПО,Угорщина та села Довге. Цей міжнародний товариський матч став другою спільною акцією двох громад, організованих за сприяння громадської організації «Боржавська ініціатива».  
 
 
 
  
 
       Візит гостей з Угорщини розпочався невеличкою екскурсією в центрі села Довге, яке може конкурувати з деякими містами по кількості історичних та культурних памяток. Особливу увагу гостей привернув новий, нещодавно відкритий після реконструкції,  санаторій «Боржава». Високий рівень обслуговування та широкий спектр медичних послуг дуже приваблює гостей . Родзинкою в санаторії є можливість вивичити основи верхової їзди на конях з лікувальною метою: як для дітей, так і для дорослих.

   Початок футбольного матчу розпочався з символічного розіграшу м’яча головою селищної ради Довгого Михайлом Шкелебеєм та капітаном-тренером команди з села ТОРПО Ференцом. Склад команд включав як ветеранів сільських команд, так і молодь. В районі добре знають, що історія футбольної команди села Довге має славну історію – команда успішно приймала участь в обласній першості, стосовно команди села Торпо – в минулому сезоні вона зайняла друге місце  в регіональній першості Саболч-Сатмар-Берегзьської першості, члени команди в минулому  грали за відому команду з Ференцвароша, а тренер команди в минулому грав за  футбольні клуби в Німеччині.    

  Рахунок в матчі відкрили господарі, що принесло  задоволення глядачам на трибунах – але гості успішно відіграли один м’яч, після якого місцеві форварди вивели команду знову вперед. Гра проходила з великим азартом, але дуже коректно і доброзичливо. Результат матчу - 3:3.

  Опісля матчу на команди чекала спільна  святкова вечеря, де незважаючи на мовний бар’єр, учасники обох  команд  обговорили особливості організації футбольних змагань в  своїх країнах. В  результаті прийшли до висновку, що цю товариську  зустріч присвятили вболівальникам як підготовчу  до Чемпіонату Європи  2012 року.


  Перебування гостей з Угорщини продовжилося знайомством з Іршавським районом та селом Осій. На нічліг гостей приймала туристична база «Камянка» та її директор Пап Мирослав, де на них чекав смачний гуляш від Сергія Попфалушія та чани з цілющою водою.

  Громадська організація «Боржавська ініціатива» висловлює подяку за сприяння в організації   прийому  та проведенні товариського футбольного матчу голові Довжанської селищної ради Михайлу Шкелебею, депутату Довжанської сільської ради Ловга М.М., Іршавській районній федерації футболу, депутатам Іршавської районної ради - Маланка Й.І., Сухан Я.І., директору турбази «Камянка» Пап Мирославу та його заступнику Сергію Попфалушій.     

 

 

Л.Боржавський      

Просмотров: 1692 | Добавил: borzhava | Рейтинг: 3.7/3 |
Всего комментариев: 0
Добавляти коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт управляється системою uCoz