Субота, 20.04.2024, 01:27
 
Головна Реєстрація Вход
Вітаю Вас, Гість · RSS
Розділи сайту
Розділи новин
ПРОЕКТ "Збережемо малу залізницю" [15]
Ювілеї Боржавської вузькоколійки [3]
НПП "ЗАЧАРОВАНИЙ КРАЙ" [1]
Відновлення маркувань туристичних маршрутів [3]
Календар новин
«  Березень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
293031
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2010 » Березень » 16 » Іршава - чисте місто!
Іршава - чисте місто!
20:27

    11 березня 2010 року за інціативи учнівської молоді Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1 та громадської організації «Боржавська ініціатива» проведено екологічну акцію «Іршава – чисте місто». Акція проведена в рамках проекту створення волонтерського руху, ініційованого учнями школи та їх вчителями. Перші збори відбулися 3 березня 2010 року, на яких учнями було прийнято рішення про проведення екологічної акції з просвітницькою метою та опитування серед жителів та гостей міста. В участі взяло участь майже 30 учнів, розділених на групи з 3-х учнів. Для акцій було видруковано 240 кольорових агітаційних листівок «Іршава – чисте місто! Не кидай сміття, не засмічуй річку, шануй свою домівку – наше місто!» для розповсюдження на вулицях міста Іршава та анкет – інтерв’ю, в яких було зазначено 6 запитань: «Чи вважаєте ви місто Іршава чистим?», «Хто відповідає за чистоту в місті?» , «Ви та Ваші близькі складаєте домашнє сміття в мішки, викидаєте і т.д.?», «Хто забруднює оточуюче середовище?», «Ви готові платити за благоустрій міста?», «Ви готові приймати участь у проведенні екологічних акцій ?».

Метою акції волонтерів є підвищення свідомості жителів міста в питаннях охорони довкілля. Як проміжний результат – опрацьовані анкети та підготовлений звіт для оприлюднення в засобах масової інформації та ознайомлення мерії міста Іршаві.

Під час анкетування було опитано 6% від загальної кількості жителів міста Іршава віком від 12 до 80 років. На запитання «Чи вважаєте ви місто Іршава чистим?» - ствердно відповіло тільки 17% опитаних, а 79% - не вважає місто чистим.

На запитання «Хто відповідає за чистоту в місті?» відповіді розподілилися наступним чином: 67% вважає що самі жителі, - про відповідальність міської ради заявили 46% опитаних, і стільки ж, 47%, вважає відповідальними комунальне підприємство з благоустрою. З результатів випливає, що жителі міста розділяють власну відповідальність за довкілля порівну з органами місцевої влади.

На запитання «Ви та Ваші близькі складаєте домашнє сміття в мішки, викидаєте і т.д.?» - 83% опитаних відповіли що складають сміття в спеціальні мішки, 15% - складають в підручні коробки та мішки, і тільки 8% респондентів зізналися що викидають сміття поблизу або спалюють.

На запитання «Хто забруднює оточуюче середовище?» - 98 % респондентів відповіли, а більшість можливо зізналися, що самі місцеві жителі, хоча в доповнення багато заявляло про найбільш забруднене місце міста – ринок та автовокзал, відповідальність за який несуть власники та дирекція.

На запитання «Ви готові платити за благоустрій міста?» та «Ви готові приймати участь у проведенні екологічних акцій?» - майже 80% опитаних відповіло ствердно – вони готові долучатися до екологічних акцій як матеріально, так і організаційно.

Наступну акцію заплановано провести в квітні місяці під гаслом «Іршава – історичне місто».

Просмотров: 1500 | Добавил: borzhava | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 0
Добавляти коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт управляється системою uCoz