Четверг, 18.04.2024, 22:32
 
Головна Реєстрація Вход
Вітаю Вас, Гість · RSS
Розділи сайту
Розділи новин
ПРОЕКТ "Збережемо малу залізницю" [15]
Ювілеї Боржавської вузькоколійки [3]
НПП "ЗАЧАРОВАНИЙ КРАЙ" [1]
Відновлення маркувань туристичних маршрутів [3]
Календар новин
«  Вересень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
  12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
27282930
Форма входу
Пошук
Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
 
Головна » 2010 » Вересень » 17 » Іршавські волонтери в Будапешті
Іршавські волонтери в Будапешті
14:20

Цього року молодим активістам ГО «Боржавська ініціатива» Катерині Антосяк з Іршавської ЗОШ І-ІІІ ст. №1, Ользі Наконечній та Денисові Добрі з Імстичівської ЗОШ І-ІІІ ст. поталанило бути учасниками однієї з програм Європейської федерації музейних та туристичних залізниць "FEDECRAIL Youth Camp 2010".


Уже 4 роки поспіль такий проект приймали кілька європейських держав, але Україна брала у ньому  участь вперше. 26 волонтерів з Німеччини, Англії, Сербії, Румунії, Австрії, Швеції, Франції та самі організатори з Угорщини зібралися на 10 днів, щоб внести свій вклад у збереження європейської історичної залізничної спадщини. Програма табору була дуже насичена, цікава і захоплююча. Були подорожі до різних депо, музеїв і інших історичних міст Угорщини, поїздка на озеро Балатон.

Та не лише розваги чекали на учасників - волотерство, насамперед, передбачає практичну допомогу, тому першим завданням була робота на дитячій залізниці Будапешта. Після роботи по прибиранню та озелененню території всіх пригощали смачною вечерею і, навіть, дозволили поводити потяг (було дуже весело!).

Кілька днів волонтери провели на території Національного Транспортного музею Угорщини, де проживали  в історичних спальних вагонах , що теж було  дуже цікаво і незвично. Тут  довелося взяти участь у  реставрації зразка вагону, у якому під час Другої світової територією Європи перевозили біженців. Робота була важка, але цікава, адже всі були дуже дружні і допомагали один одному.

Та ось настав останній день... Учасники пишалися виконаною роботою, чудовим проектом, і сумували, бо за ці дні  знайшли багато нових друзів, з якими не хотілося прощатися. На заключній гала-вечері волонтерів міжнародного табору  вітали і дякували їм президент FEDECRAIL містер Дейвід Морган та Стен Ерсон-Вестен - координатор молодіжних програм FEDECRAIL, представники національної залізничної компанії  Угорщини MAV та підприємства  MAV Nostalgia Ltd. Про життя у таборі, пригоди,  учасники спільно написали пісню, якою і завершили зустріч на урочистому вечорі.

Від імені української делегації щира подяка всім організаторам цього табору, а особливо - керівництву FEDECRAIL та нашим британським друзям з New Europe Railway Heritage Trust (Трастової компанії збереження залізничної спадщини Нової Європи), містеру Стівену Віггз та Джону Джонсону, які частково спонсорували нашу участь у проекті, пані Сюзанні Селмеші – менеджеру підприємства МАV Nostalgia Ltd., під дбайливим оком якої ми знаходилися в Угорщині та всім угорським друзям, які зробили наше перебування у цій країні незабутнім. Сподіваємося на подальшу співпрацю і мріємо про те, щоб такий табір можна організувати і в Україні.

ГО "Боржавська ініціатива"



Категорія: ПРОЕКТ "Збережемо малу залізницю" | Просмотров: 1458 | Добавил: borzhava | Рейтинг: 5.0/1 |
Всего комментариев: 1
15.04.2012
1. Lella [Матеріал]
That's what we've all been waiting for! Great psotnig!

Добавляти коментарі можуть тільки зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Сайт управляється системою uCoz